Logo

WE ARE EXPECTING YOU!

+387648592568
reservations@soulkitchen.bg
13 Kokiche str., Sofia, Bulgaria
Instagram

Изработване на Фънг Шуй любовен амулет с Яна

Според китайската астрология има точно определено време, което обединява място, посока, намерение и лична енергия, за да активираме, да подпомогнем и ускорим привличането на нещо, за което копнеем – присъствието на любим човек, възвръщане на близостта помежду ни или появата на нова личност, с която да споделяме вълшебното чувство Любов.

Годината на Водния Заек, за разлика от предишните години, предоставя щедро благоприятни моменти и възможности за активация и привличане на на романтика и взаимност. В най-огнения месец от годината, месецът на Коня, заедно с Яна Вервак избрахме датата 17 юни (ден на Коня), с най-силните и благотворни енергии, за да ви поканим на магически ритуал за изготвяне на личен амулет – активатор за Любов. Знакът Кон е един от символите за Любов в Китайската астрология, също така се явява “ Звезда благородник” или както още се нарича “Ангел хранител”. 

Яна е дипломиран Фънг Шуй консултант от няколко академии в Азия – Мастър Лилиан Ту, Мастър Реймънд Ло, Мастър Джозеф Ю, Мастър Чери Мърчанд ( Академията на Яп Ченг Хай). Преди 10 г. се връща в България, за да практикува наученото от Изтока, като има над 1400 консултирани обекта – домове, офиси, търговски помещения, провежда лични консултации ( според Китайската астрология и метафизика), семинари, обучения, презентации. 

Яна, здравей, 15 г. е достатъчно дълго време да се потопиш в дълбочина в дадена наука или изкуство, знание? Какво от трите е Фънг Шуй и какво е лично за теб, защо се довери на това древно знание и как ти помага в ежедневието?

Бих казала и трите. Фънг Шуй е древно знание, по-точно философско изследване, занимаващо се с природата и реалността – произхода битието, компонентите ѝ, взаимосвързаността и постоянните им промени. Самото изследване става посредством уред, наречен Ло Пан, който всъщност е един много по-комплексен компас, в който са включени различни формули и информация, чрез които се прави анализ на дадено пространство за даден период от време. Анализът на личната диаграма (наталната карта, т.н. БаЗи, Фънг Шуй , И Дзин и други източни науки) днес са обединени с термина Китайска Метафизика. В този смисъл бихме могли да говорим за Фънг Шуй като наука, която освен пространството, взима под внимание и фактора време, т.е. имаме освен измервателен уред и календар. 

А доколко е изкуство? 

Фънг Шуй, което прилагаме за живите хора, т.н. Ян ФШ се отнася за пространствата, които обитаваме и в които работим, а Фънг Шуй както знаем се отнася за баланса, за хармонията, за подредбата в тези помещения по такъв начин, че да се чувстваме добре, т.н. Art of Placement или изкуството на поставяне, на подреждане. Ако първоначално изкуството е имало по-скоро ритуална, спиритуална или религиозна функция, днес все повече се опитваме да се отдалечим от тази идея и да избягаме от това да направим дома да изглежда като китайски ресторант или храм. Но изхождайки от идеята, че „дома има своята душа“, а обитателите своя, работата на ФШ консултанта е да ги осъвмести, да предложи, да намери, такава подредба на интериора (и екстериора, когато е приложимо), че не само домът да е красив, но и обитателите да са щастливи. Това е всъщност, което ме привлече и „събра“ с това древно учение. Живях и работих дълги години в чужбина, на различни континенти, сред различни култури, смених доста домове, но някак все попадах в сферата на недвижимите имоти като консултант, и за продажби и за наеми и за обзавеждане дори. Наблюдавах как ми се отразява на мен, в някои домове се чувствах така, че не исках да изляза дори, а в други не можех да си намеря баланса, докато един ден не срещнах моята първа учителка по Фънг Шуй, която се яви като клиент за къща под наем. Бях много заинтригувана и тя ме въведе в някои базови познания, които ми помагаха да разбера нуждите на моите клиенти по-добре, но и събудиха в мен интерес да знам повече и така заминах за Малайзия, в академията на ГМ Лилиан Ту, след това се обучавах и при други мастъри  и така до днес.. така започна моето „пътешествие“ през далечната 2007г, въпреки, че срещата ми с ФШ датира още от 1997 с една от първите книги, издавани на английски, книгата на ГМ Стивън Скинър, който запозна западния свят с Фънг Шуй. 

Оттогава, за мен лично Фънг Шуй се превърна в начин на живот, следвам личния си календар, моите благоприятни дни за различните дейности, зная кои дни са ми силни и за какво, кои са моите благоприятни посоки и кога, през кои периоди, зная моите благоприятни цветове, амулети, материали, също така с кои хора бих работила добре и кога и с кои е по-добре да не предприемам начинания или дори приятелства… съобразявам се и какъв цвят портмоне да нося! Когато инвестирам в имот за живеене се съобразявам с разположението му, ако е за инвестиция се съобразявам  с конкретни  Фънг Шуй принципи, за да съм сигурна, че ще има добра възвръщаемост.      

Защо знакът на Коня се свързва с любовта и как може това да помогне за любовта в живота на всеки един от нас?

Коня, както Заека, Плъха и Петела са т.н. символи за Любов в китайската астрология. 

В китайската астрология има 12 знака, като те се разделят на 4 групи от по 3 знака, наричани „астрологични приятели или съюзници“. Всеки един от тези 4 знака – Кон, Заек, Плъх и Петел се явява символ за любов на една от тези групи. Така например Коня носи любов за всички, родени в ден или година на Змия, Бивол и Петел, а Заека носи любов на всички, родени в ден или година на Тигър, Кон и Куче. Всяка година е под знака на някое животно, както т.г. е под знака на Заека. Но всеки месец също си има астрологичен знак, с който се асоциира, например юни месец и по-конкретно от 06.06 до 06.07 сме в месеца на Коня, т.е. имаме година на животно, носещо любов, имаме и месец на друго животно, носещо любов.

Освен това във Фънг Шуй имаме и едни енергии, които наричаме „Летящи звезди“, те се подреждат по определен начин всяка година, в т.н. енергийна диаграма, освен това и всеки месец имаме и месечни такива, които се наслагват с годишните. Няма да влизам много в подробности, който се интересува от Фънг Шуй или е идвал на моите презентации, които провеждам в началото на всяка година е запознат, та тези летящи звезди ни влияят много силно и т.г. в центъра, в сърцето на енергийната диаграма за 2023та е звездата на Любовта и романтиката, а през юни месец месечните енергии се припокриват с годишните и правят два пъти звездата или енергията на любовта в центъра, което прави този месец много силен, много благоприятен за привличане на любов, но не само!

Нима любовта може да бъде поканена в нашия живот и защо Фънг Шуй залага на точни моменти за ритуали за любов? Какво означава, че любовта може да бъде активирана?

Във Фънг Шуй практиката всичко е енергия, а тя циркулира, т.е. може да бъде контролирана – да бъде активирана или „успокоена“. Как активираме – чрез действие, може да бъде движение , може да бъде шум, светлина … важното е да „раздвижим“ енергията, а как „коригираме“ – с бездействие, с тишина, тъмнина, т.е. ако даден сектор или зона за даден период от време е неблагоприятен или както казваме „чувствителен“ – се стремим да не го използваме или поне не за важни дейности – да не работим там, да не ремонтираме, да не провеждаме там важни срещи, разбира се доколкото това е възможно. Ако не прилагаме някои Фънг Шуй ‚ корекции“, които Фънг Шуй консултант би могъл да прецени.  Тъй като във Фънг Шуй следваме време и място следим в даден момент в кой сектор се намира „благоприятната“ енергия и се опитваме да ѝ въздействаме. На този принцип може да се „въздейства“ не само на енергията на любовта, но и на енергията на парите, например. В дните, които съм избрала за направата на амулетите, енергиите са благоприятни, в деня на провеждане ще изчисля и посоката, към която всеки да застане докато си го изготвя.

С какво са свързани тези ритуали за любов?

С настройка на време, място, намерение. Самият факт, че някой е отделил от времето си, за да го направи, вече е „отворил“ място в живота си за любовта.

Как нашите лични натални карти корелират с любовта и месеца на коня?

С Коня може не всяка натална карта да кореспондира, но с енергията на месеца, на конкретния ден, час, сектор и посока към която да застане – би могъл.

Амулетите, които ще изработвате в Soul Kitchen, от точно подбрани материали са?

Точно така, всеки ще получим специални материали за своя личен амулет.

Много хора са изгубили вяра в любовта, може ли амулетът във всички случаи да активира любовта?

Ако един човек е спрял да вярва в любовта, няма сила, която да го накара да повярва отново, освен собствения му скептицизъм, такъв човек би си направил амулета от любопитство, и все пак ако го направи в подходящия момент и го постави на правилното място, би бил изненадан от собствения си скептицизъм. 

Цената на уъркшопа е 88 лева и включва материалите за изготвяне на амулета за Любов. 

Резервирайте място на тел. 0876440003

Leave a Comment