1. Зърнени култури, съдържащи глутен, с изключение на глюкозен сироп, декстроза, малтодекстрини, етилов алкохол, билкови хлебчета, спагети, пенне, талиатели, сметана, лимец
2. Соя и соеви продукти, с изключение на напълно рафинирано соево масло, фитостероли и фитостеролови естери – соев сос, соево мляко
3. Ядки и продукти от тях: орехи, кедрови ядки, бразилски орех, лешник, сирене от кашу, крема сирене от кашу, сос от кашу кашу, моцарела от кашу, кисело мляко от кашу
4. Синап и продукти от него: горчица; сусам, сусамово олио, тахан
5. Фъстъци и продукти от тях: тахан
6. Целина и продукти от нея – селъри
7. Серен диоксит и сулфити с концентрация над 10 мг/л – бяло вино
Sorry, the comment form is closed at this time.