СЪБИТИЯ

ПОРЪЧАЙ ЗА ВКЪЩИ

0876 440 003
07-13.05. 2017 Седмица на ресторантите в София
07-13.05. 2017 СЕДМИЦА НА РЕСТОРАНТИТЕ В СОФИЯ


За втора поредна година се състоя Седмица на ресторантите в София, този път с пролетно, Майско издание. Верни на основополагащата концепция от 2016 година, организаторите прецизно селектираха 25 ресторанта с идеята да поставят столицата ни на кулинарната карта на света. Всички ние вярваме, че това е възможно!



Идеята за тристепенно меню, отделно от стандартните предложения на ресторантите, е широко разпространена и приложена в САЩ и Европа, но тепърва започва да се разработва на българска почва. Всички ресторанти от SRW предложиха на гостите си интересни и сезонни ястия, а посетителите от своя страна имаха възможност да посетят нови места, които все още не познават.




И този път, ние от Ресторант Соул Китчън, изготвихме за Вас две тристепенни менюта с продукти от най-високо качество, сезонни зеленчуци и изкушаващи десерти. За нас е чест, че запълнихме местата си за вечеря буквално дни преди започването на събитието на 07. Май и с удовлетворение очакваме формата на кулинарната седмица да се развива и разраства и за в бъдеще.



На пролетното издание на SRW нашите гости имаха възможността да опитат:


Меню 1

Салата: Салата с краставици, селъри, бадеми, репички, бобени кълнове и дресинг с чия, зелена ябълка и лайм

Основно: Талятели с три вида чушки, фенел и сметанов сос с естрагон, чесън и индийско орехче

Десерт: Чийзкейк с боровинки




Меню 2

Стартер: Крокети от киноа, лапад, левурда и горски гъби със сос от кашу и каперси

Основно: Печени батати с билки, шафранов сос със шалот и лайм, и малка салатка

Десерт: Шоколадов десерт с крем маскарпоне






Благодарим за поканата и доверието! 


07-13.05.2017.
24.04.2017 TableGallery в ресторант Соул Китчън
24.04.2017 TABLEGALLERY В РЕСТОРАНТ СОУЛ КИТЧЪН


TableGallery е българска организация, целяща популяризирането на талантливи художници.

Как?
По иновативен начин – чрез подложки за чаши, превърнати в произведения на изкуството.

От едната страна на подложките ще откриете картините на художниците, а от другата – техните имена.

Социално отговорните организации, подкрепящи кампаниите им, получават свое пространство от едната страна на подложките.

Кампаниите се провеждат в популярни столични заведения, техни партньори.

 

heart

Заповядайте да разгледате комплектите в ресторант Соул Китчън след 24. Април!

За повече информация: тук.


24.04.2017.
21.03.2017 Първа пролет и официално откриване
21.03.2017 ПЪРВА ПРОЛЕТ И ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

На 21.03. (Първа пролет) с радост отворихме официално врати след планиран основен ремонт. Събитието се проведе с подкрепата на прекрасното време, които имахме късмет да ни съпровожда, и благодарим на всички наши гости за присъствието и усмивките!

Както знаете, ресторант Соул Китчън беше затворен за цялостно обновяване на кухнята ни, заедно с козметично освежаване в салоните за хранене. След всички основни и довършителни ремонтни дейности, вече заредени с нови сили и кулинарен ентусиазъм, имаме удоволствието да Ви поканим да опитате нашето ново меню. То, разбира се, бе презентирано пред гостите ни в кетъринг вариант, в топлата вечер на 21.03. В свежи цветове и съобразени със сезонните продукти, всички хапки бяха поднесени в компанията на българско вино и авторска крафт бира. В градината, за свежото настроение през цялата вечер се грижеха напитките от Fritz-Kola България.


 
 
 
 
Благодарим на нашите гости и партньори от фирми: Гимел Органик, Олимпорт, Шоколад Гайо, Вила Мелник, Орбелус, Пивотека, студени чайове Tea Go и сурови барчета с пълнеж Leya. За повече информация относно новото ни меню, моля посетете блог или нашата Facebook страница.




 

21.03.2017.
11.09.2016 Soul Kitchen & Sofia Restaurant Week
11.09.2016 SOUL KITCHEN & SOFIA RESTAURANT WEEK
Ресторант Соул Китчън има удоволствието да участва в Седмица на Ресторантите в София 2016 с есенно авторско меню. Sofia Restaurant Week се организира от Sofia In Your Pocket, Zavedenia.bg и Bulgarianow.bg. Инициативата ще се проведе от 11 до 17 Септември в 25 внимателно селектирани ресторанта на фиксирана цена от 25 лева сет меню.

Нашето специално предложение в рамките на събитието:
 

Menu #1

Салата | Salad

Aвокадо, печена червена чушка, червен лук, песто от магданоз, арабска питка

Avocado, baked red pepper, red onion, parsley pesto, Arabic bread 

Основно ястие | Main course

Ригатони с манатарки, моцарела от кашу и марсала

Rigatoni with Boletus mushrooms, cashew mozzarella and marsala

Десерт | Dessert

Тирамису
Tiramisu

 

Menu #2

Предястие | Аppetizer

Чипс от полента с ароматни билки и сладък чили сос

Polenta sticks with aromatic herbs and sweet chili sauce 

Основно ястие | Main course

Хрупкави броколи с грилован фенел и морковено пюре
Crispy broccoli with grilled fennel and carrot puree

Десерт | Dessert

Шоколадов мус с малини

Chocolate mousse with raspberries


Повече информация на: http://restaurantweek.bg/bg/
11 - 17.09.
Изложба “TRANSORGANIC” на Филип Попов
ИЗЛОЖБА “TRANSORGANIC” НА ФИЛИП ПОПОВ
За изложбата “TRANSORGANIC” на Филип Попов

Светът
е перфектен. Не е велик. Не е прекрасен. Първозаконен син на хаоса – черно
и тъмно. После се подрежда бавно по правила, по закони, по конвенции – природни,
основни и неузнаваеми. Ако има Бог той също върви по правилата.
В една особена форма влизат хората в този свят. Проста и ясна, както се изразява и
природата винаги по всяко време и на всяко място. Една част от това смислово и
видимо пространство ние днес наричаме красота. Най-важната мярка е природата –
няма противопоставяне – всичко и така, че не можеш да го отречеш – по мисъл и вид.
По това подобие върви човекът, върви художникът. Само че последният се отклонява –
търси и намира свои нови пътища, както може да се осмислят тези пътища, в рисунката
излязла от предизвикателствата чрез посветената и търсеща ръка.
Тук виждаме изяществото на перфектното – така то само, без помощта и извън волята
на твореца намира тайното знание – как и защо е произлязла красотата - и като се
върнем както го прави и творецът в човека, ще стигнем до законите.
Те са неотменими – нека да го наречем метафизичното и да му се поклоним. Като
получим от преклонението тези сигнали, ние се съединяваме със законите волю и
неволю. Но в този случай по волята – сигнали, които пристигат изящно, с великолепно
съвършенство и със гърма на тишината и творческата сила.
Гледайте е се покорете – казва природата явна и скрита!
И тази изложба търси тези тайни, и вярвам ги намира. Така може да Ви се стори
тайнството на тази изящна линеарност. Така изглеждат и законите – пътищата на
невидимото, а фундаменталното – градивните частици, силови полета и конструкции. И
отново сред тъмата на хаоса. Защото има още много да се търси, да се знае и да се
претворява.

Людмил Попов

Филип Попов е художник, структуралист, блестящ графичен дизайнер и пост-модерен артист. Тъкмо решаваш, че си намерил най-вярното определение за почерка му и малко след това разбираш, че и то не е съвсем вярно. Амплитудите на въображението му са толкова големи, че най-коректно е да го наречеш непредвидим. Всеки негов нов проект се появява със собствен визуален език. Големи подземни карти на несъществуващи цивилизации, гигантски юзини, продукти на урбанистични утопии, пътешествия в микро и макро-космоса, после минималистични монохромни акварели или детайлни рисунки на немска военна техника... От нов конструктивизъм до декоративно структурирани графити. Най-късият път до изкуството на Филип Попов е не да се опитваш да го дешифрираш, а да му се подчиниш.

Мариета Ценова

 
18.08.2017
19.12.2014 Петък вечер с гост-готвач
19.12.2014 ПЕТЪК ВЕЧЕР С ГОСТ-ГОТВАЧ
Ресторант Soul Kitchen има удоволствието да Ви покани на кулинарна вечер с Филип Попов на 19 Декември 2014 г. от 18.00 часа.

Едва ли е нужно да представяме Филип Попов и неговото изкуство, което ще имате възможност освен да съзерцавате и да опитате в навечерието на коледните празници..
Необятните творби на художника, графичен дизайнер и пътешественик се ценят високо в Япония и Европа, където са представяни негови изложби в областта на графиката. 

Създадени от него етикети на вина печелят двойна златна награда през 2010 и 2012 на най-голямото винарско изложение в Сан Франциско. 

Менюто ще съчетава екстравагантната кулинария на Изтока с традиционните български вкусове, но поднесени с щипка изящно художествено оформление. 

Заповядайте в петък вечер да опитате горска гъбена супа, цитрусова или средиземноморска салата, печен пащърнак с мармалад от червен лук или малайски крокети с пикантно чътни. 

Изненадайте сетивата си с основни ястия като кладница с пюре от тиква и пресни подправки или екзотична японска паста с мисо и намеко. 

В допълнение към кулинарната вечер ще можете да се насладите на картините на Филип Попов, специално предоставени за ресторант Soul Kitchen.

19.12.2014.