СЪБИТИЯ

ПОРЪЧАЙ ЗА ВКЪЩИ

0876 440 003
Тай-чи в Ресторант Соул Китчън
ТАЙ-ЧИ В РЕСТОРАНТ СОУЛ КИТЧЪН

Според древната философията на тай-чи, физическото равновесие е ключът към душевния мир, а по своята същност предствалява вид бойно изкуство за самоотбрана, тясно свързано с медитацията. Не силата и агресията са в неговата основа, обаче, а спокойствието - за разлика от повечето силови бойни изкуства. 

От 3ти Юни (събота) заповядай на емоционално пътешествие към себе си в спокойната обстановка на градината в ресторант Соул Китчън. Всяка събота и неделя през лятото под вещото ръководство на сифу Младен Младенов.


Къде: дворът на Ресторант Соул Китчън, ул. Кокиче 13
Кога: всяка събота и неделя през лятото, от 10 до 11 часа 

цена за посещение: 10 лв.

За повече информация и записване: тук

03.06.2017
20.05. 2017 Food Revolution Day в ресторант Соул Китчън
20.05. 2017 FOOD REVOLUTION DAY В РЕСТОРАНТ СОУЛ КИТЧЪН
 

Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър. Тази година денят ще се отбележи в повече от 120 страни и България е една от тях.

В град София денят ще бъде отпразнуван с детски кулинарни работилници и конкурс за детска рисунка "Моята любима храна".

Участието в кулинарните работилници е безплатно. Заедно с няколко столични хотела, био магазини и офиси, ресторант Соул Китчън организира кулинарна работилница за най-малките ни гости, с водещ - Маги Пашова, нутриционист.

На тези работилници каним деца и родители, за да участват в приготвянето и да опитат вкусна и полезна храни, да срещнат хора със сходни убеждения, да участват в един пролетен празник и да бъдат част от промяната! Ние, от своя страна, ще зарадваме най-малките ни гости със здравословни безглутенови палачинки, които децата сами да сглобят за закуска със солен или сладък пълнеж. Разбира се, всичко ще бъде приготвено на място, с продукти от най-високо качество или биологично сертифицирани съставки. 

Посланието от нашите приятели и организатори на събитието е следното:

 

"Тази година в отбелязването на FRD в България ще се включат около 1,000 български деца и техните семейства. Догодина може да са 10,000. После 50,000, 100,000 и повече. Мисленето на обществото може да се промени. Регулаторната уредба може да се промени. Качеството на детското хранене в България може да се промени. Промяната е възможна! Ние сме част от нея! Бъдете и вие!"
 

За повече информация към събитието: тук

20.05.2017
07-13.05. 2017 Седмица на ресторантите в София
07-13.05. 2017 СЕДМИЦА НА РЕСТОРАНТИТЕ В СОФИЯ


За втора поредна година се състоя Седмица на ресторантите в София, този път с пролетно, Майско издание. Верни на основополагащата концепция от 2016 година, организаторите прецизно селектираха 25 ресторанта с идеята да поставят столицата ни на кулинарната карта на света. Всички ние вярваме, че това е възможно!



Идеята за тристепенно меню, отделно от стандартните предложения на ресторантите, е широко разпространена и приложена в САЩ и Европа, но тепърва започва да се разработва на българска почва. Всички ресторанти от SRW предложиха на гостите си интересни и сезонни ястия, а посетителите от своя страна имаха възможност да посетят нови места, които все още не познават.




И този път, ние от Ресторант Соул Китчън, изготвихме за Вас две тристепенни менюта с продукти от най-високо качество, сезонни зеленчуци и изкушаващи десерти. За нас е чест, че запълнихме местата си за вечеря буквално дни преди започването на събитието на 07. Май и с удовлетворение очакваме формата на кулинарната седмица да се развива и разраства и за в бъдеще.



На пролетното издание на SRW нашите гости имаха възможността да опитат:


Меню 1

Салата: Салата с краставици, селъри, бадеми, репички, бобени кълнове и дресинг с чия, зелена ябълка и лайм

Основно: Талятели с три вида чушки, фенел и сметанов сос с естрагон, чесън и индийско орехче

Десерт: Чийзкейк с боровинки




Меню 2

Стартер: Крокети от киноа, лапад, левурда и горски гъби със сос от кашу и каперси

Основно: Печени батати с билки, шафранов сос със шалот и лайм, и малка салатка

Десерт: Шоколадов десерт с крем маскарпоне






Благодарим за поканата и доверието! 


07-13.05.2017.
24.04.2017 TableGallery в ресторант Соул Китчън
24.04.2017 TABLEGALLERY В РЕСТОРАНТ СОУЛ КИТЧЪН


TableGallery е българска организация, целяща популяризирането на талантливи художници.

Как?
По иновативен начин – чрез подложки за чаши, превърнати в произведения на изкуството.

От едната страна на подложките ще откриете картините на художниците, а от другата – техните имена.

Социално отговорните организации, подкрепящи кампаниите им, получават свое пространство от едната страна на подложките.

Кампаниите се провеждат в популярни столични заведения, техни партньори.

 

heart

Заповядайте да разгледате комплектите в ресторант Соул Китчън след 24. Април!

За повече информация: тук.


24.04.2017.
21.03.2017 Първа пролет и официално откриване
21.03.2017 ПЪРВА ПРОЛЕТ И ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

На 21.03. (Първа пролет) с радост отворихме официално врати след планиран основен ремонт. Събитието се проведе с подкрепата на прекрасното време, които имахме късмет да ни съпровожда, и благодарим на всички наши гости за присъствието и усмивките!

Както знаете, ресторант Соул Китчън беше затворен за цялостно обновяване на кухнята ни, заедно с козметично освежаване в салоните за хранене. След всички основни и довършителни ремонтни дейности, вече заредени с нови сили и кулинарен ентусиазъм, имаме удоволствието да Ви поканим да опитате нашето ново меню. То, разбира се, бе презентирано пред гостите ни в кетъринг вариант, в топлата вечер на 21.03. В свежи цветове и съобразени със сезонните продукти, всички хапки бяха поднесени в компанията на българско вино и авторска крафт бира. В градината, за свежото настроение през цялата вечер се грижеха напитките от Fritz-Kola България.


 
 
 
 
Благодарим на нашите гости и партньори от фирми: Гимел Органик, Олимпорт, Шоколад Гайо, Вила Мелник, Орбелус, Пивотека, студени чайове Tea Go и сурови барчета с пълнеж Leya. За повече информация относно новото ни меню, моля посетете блог или нашата Facebook страница.




 

21.03.2017.
11.09.2016 Soul Kitchen & Sofia Restaurant Week
11.09.2016 SOUL KITCHEN & SOFIA RESTAURANT WEEK
Ресторант Соул Китчън има удоволствието да участва в Седмица на Ресторантите в София 2016 с есенно авторско меню. Sofia Restaurant Week се организира от Sofia In Your Pocket, Zavedenia.bg и Bulgarianow.bg. Инициативата ще се проведе от 11 до 17 Септември в 25 внимателно селектирани ресторанта на фиксирана цена от 25 лева сет меню.

Нашето специално предложение в рамките на събитието:
 

Menu #1

Салата | Salad

Aвокадо, печена червена чушка, червен лук, песто от магданоз, арабска питка

Avocado, baked red pepper, red onion, parsley pesto, Arabic bread 

Основно ястие | Main course

Ригатони с манатарки, моцарела от кашу и марсала

Rigatoni with Boletus mushrooms, cashew mozzarella and marsala

Десерт | Dessert

Тирамису
Tiramisu

 

Menu #2

Предястие | Аppetizer

Чипс от полента с ароматни билки и сладък чили сос

Polenta sticks with aromatic herbs and sweet chili sauce 

Основно ястие | Main course

Хрупкави броколи с грилован фенел и морковено пюре
Crispy broccoli with grilled fennel and carrot puree

Десерт | Dessert

Шоколадов мус с малини

Chocolate mousse with raspberries


Повече информация на: http://restaurantweek.bg/bg/
11 - 17.09.