СЪБИТИЯ

ПОРЪЧАЙ ЗА ВКЪЩИ

0876 440 003
Храна, литература и калиграфия
ХРАНА, ЛИТЕРАТУРА И КАЛИГРАФИЯ


Виргиния Захариева готви, рисува и чете от романа „Девет Зайци”.
Разговор с авторката с чаша вино за добре дошли, среща с нейните калиграфии и обяд в четиристепенно меню от книгата.

Soul Kitchen, ул. Кокиче 13, 28 януари, неделя
12.30 часа
След новогодишните пиршества Виргиния Захариева ще приготви лично за Вас леки и вкусни рецепти от романа си “Девет зайци”.

Виргиния е израснала в градината на дядо си и има дълга история в общуването със зеленчуци: Обича да е сред тях, да ги избира, да ги рисува, да ги готви и да ги подрежда в големи красиви съдове, за да се наслаждава на вкуса им с приятели. В книгата ѝ “9 зайци”, рецептите често съпътстват сюжета като стилов похват за спасяване на разказвача и читателя. 

Очаквайте подробности за менюто съвсем скоро!

Моля, направете своята заявка за присъствие на телефон: 0876 440 003 или на имейл адрес: reservations@soulkitchen.bg

Обядът е с фиксиран брой места и предварително закупуване на куверт до 24 януари на място в ресторант Soul Kitchen, или с банков превод, с цена от 48 лева.

*Виното в менюто е любезно предоставено от КАЧЕСТВЕНО ФРЕНСКО ВИНО


28.01.2018
Изложба "Пустинен хотел" от Филип Попов
ИЗЛОЖБА "ПУСТИНЕН ХОТЕЛ" ОТ ФИЛИП ПОПОВ

Здравейте, приятели, 

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на изложба "Пуститен хотел" от Филип Попов. 

Само този четвъртък, 07.12.2017г., заповядайте заедно да се насладим на нашите "пременени" стени. Начало: 18:00 часа, вътрешен салон, ресторант Соул Китчън. 

"Филип Попов е художник, структуралист, блестящ графичен дизайнер и пост-модерен артист. Тъкмо решаваш, че си намерил най-вярното определение за почерка му и малко след това разбираш, че и то не е съвсем вярно. Амплитудите на въображението му са толкова големи, че най-коректно е да го наречеш непредвидим. Всеки негов нов проект се появява със собствен визуален език. Големи подземни карти на несъществуващи цивилизации, гигантски юзини, продукти на урбанистични утопии, пътешествия в микро и макро-космоса, после минималистични монохромни акварели или детайлни рисунки на немска военна техника... От нов конструктивизъм до декоративно структурирани графити. Най-късият път до изкуството на Филип Попов е не да се опитваш да го дешифрираш, а да му се подчиниш."

Мариета Ценова

07.12.2017