Кога, ако не малко след първото зарязване на лозята, да продължим нашия „разговор“

за хармонията между виното и храната.
Наш събеседник и безценен съветник, е, разбира се, Живко Джамяров.
 

Още е студено и макар набцето ни да се настройва на зелена вълна, тялото знае,
още малко има нужда от плътност и топлина в ястията.
 


Събираме се за празничен обяд и поръчваме сезонната пица с броколи и био шийтаке,
в божествена комбинация с Colorito Pinot Noir на SeeWines – червено, тръпчиво, категорично.
Лозята се намират в землището на Каварна, почти до морския бряг.
След ферментацията част от виното отлежава в продължение на 9 месеца в нови френски дъбови бъчви.

 

Гъмза Блек Пак на изба Boroviza се комбинира фантастично с типичното за сезона предястие
с фенел и сладък картоф, на Шеф Елина Петрова.


Гъмзата на „Боровица“ е от серията Great Terrorirs, реколта 2015.
Това вино е доказателство, че в рамките на отделни лозя могат да се получават отличителни
вина с ярка индивидуаност, напълно в съответствие с храната в нашия ресторант.


Изба „Боровица“ се намира в северозападната част на Дунавска равнина, в близост до скалния феномен Белоградчишки скали.
 

Trace de Soleil Viognier –Eolis е идеалното решение за ястие с пикантен карфиол в „Соул Китчен“, което също ще разпознаете на масата.

Всичко по подготовката на Trace de Soleil (Следите на слънцето), е с цел постигането на перфектното балансирано бяло вино, което идеално подхожда на растителната храна в ресторанта.

И ние тръгваме по „следите на слънцето“, на едно комплексно, вълнуващо преживяване с лека, загадъчна сладост. Плътното, пищно вино със съблазнителна висока киселинност и очарователно прасковено присъствие, ни придружава по пътя.

През хладните утрини на март, желанието  за свежест се изостря и в кухнята на „Соул Китчън“ се развихря въображението на готвачите. С други думи, приятели, очаквайте скоро още истории за несравнимата връзка между храната и виното.
 

*Живко притежава  WSET Level 2 сертификат



BACK