ПОРЪЧАЙ ЗА ВКЪЩИ

0876 440 003

Вследствие на вече световно известната социална инициатива "Световен ден за революция в храненето", тази година българското участие под формата на детски кулинарни работилници и конкурс за детска рисунка, се състоя в множество регионални градове, и на няколко места в град София. В слънчевия предиобед на 20 Май най-малките участници, въоръжени с кулинарни шапки и нестихващо любопитство, озариха със смеха си и градината на ресторант Соул Китчън.
 
"Революция в храненето" е световна инициатива, която цели по-висока ангажираност и информираност относно правилното и здравословно хранене на нашите деца в обществените заведения, детски градини и училища. В България, денят набира все по-голяма популярност, като за организацията и координирането на всички места и участници се грижат доброволци от цялата страна, като най-често това са майки на малки деца, които желаят промяна и по-силна социална ангажираност на родителите върху регулаторните уредби върху качеството на храните в обществените заведения, които посещават нашите деца.

Целта на детските работилници бе децата сами да проявят творчество и инициатива в приготвянето на здравословна закуска. Така най-малките ни гости имаха възможността сами да сглобят домашно приготвена палачинка в солен и сладък вариант - с пресни зеленчици и хумус, и с домашно плодово сладко. Междувременно чаровната ни водеща Маги Пашова - нутриционист, координатор на инициативата или просто майка с визия за едно по-добро бъдеще - бе приготвила забавни и нетрадиционни игри и въпроси, свързани със здравословното хранене и познаването на пресните зеленчуци и подправки. 

В заключение - ние всички знаем, че децата са отражение и продължение на нашето поведение, нашето знание и нашето отношение към заобикалящия ни свят! А в тази крехка възраст здравословното и пълноценно хранене е от изключителна важност и уважителното отношение на човек към храната би трябвало да се формира не само изключително от родителите и семейството, но и от обществото като цяло. Ние от ресторант Соул Китчън също вярваме в това.

Благодарим за поканата и възможността да участваме в това прекрасно събитие!
Благодарим за професионалните снимки на Марияна Петрова (mamuri.photography)!

За повече инфорция към инициативата: тук
За повече снимки към събитието: тук


BACK